Ανέβηκαν επάνω σε ένα σκάφος Έλληνες δημοσιογράφοι της εκπομπής "Αθέατος Κόσμος" του τηλεοπτικού σταθμού Alter, και ξεκίνησαν από την Κάλυμνο για να δουν αν έχουν το δικαίωμα να πατήσουν επάνω στα Ιμία- που θεωρητικά αποτελούν ελληνικό έδαφος.
Χρειάστηκε να πάρουν άδεια για να κάνουν αυτό το ταξίδι, και κατά τη διάρκεια του το λιμενικό παρακολουθούσε κάθε τους κίνηση. Οι συνεννοήσεις γίνονταν με κινητά τηλέφωνα, επειδή αν χρησιμοποιούσαν τους ασυρμάτους θα τους παρακολουθούσαν οι Τούρκοι. Μόλις έφτασαν λίγα μέτρα μακριά από τις βραχονησίδες πήραν την εντολή να απομακρυνθούν το γρηγορότερο, και ο Καλύμνιος καπετάνιος τους σκάφους άρχισε να απομακρύνεται πανικόβλητος...

Για την ιστορία.."Τα Ίμια είχαν παραχωρηθεί στην Ελλάδα από την Ιταλία με συνθήκη μετά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα που ακολούθησε το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σε συνθήκη του 1932 ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία συμπεριλαμβάνονταν σε χάρτη με τα ιταλικά εδάφη. Αργότερα, καθώς όλες οι ιταλικές κτήσεις πέρασαν στην ελληνική κυριότητα, και τα Ίμια ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος. Το Τουρκικό κράτος είχε αποδεχτεί το καθεστώς επικυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά αυτά." - Wikipedia.

Τα συμπεράσματα δικά σας...