Από: http://www.cosmo.gr/News/Africa/253396.html

Οι παραδοσιακοί ηγέτες της Νοτίου Αφρικής επιθυμούν να οργανώνουν τελετουργικές σφαγές ζώων, προκειμένου να εξαγνίσουν τα στάδια όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.


Ο Zolani Mkiva, πρόεδρος του Makhonya Royal Trust, οργάνωσης συντονισμού πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ανέφερε πως το τουρνουά, το πρώτο που θα διεξαχθεί στην Αφρική, πρέπει να εξαγνιστεί με έναν παραδοσιακό «αφρικανικό τρόπο».

«Οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε μία πολιτιστική εκδήλωση, όπου πρόκειται να θυσιάσουμε ένα ζώο», προσέθεσε ο Zolani Mkiva.

«Θυσιάζουμε την αγελάδα για αυτό το σπουδαίο γεγονός και καλούμε τους προγόνους μας να ευλογήσουν και να διασφαλίσουν πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Πρόκειται για μία έκκληση στα θεία, προκειμένου να επικρατήσει φανταστική ατμόσφαιρα», παρατήρησε.

Η Αφρική έχει οριστεί να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε λιγότερο από οκτώ μήνες και αναμένεται να προσελκύσει 500.000 τουρίστες.

Η οργάνωση Makhonya Royal Trust, όπως ανέφερε ο Mkiva, με επιστολές της στον πρόεδρο της Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πρότεινε τη διεξαγωγή παραδοσιακών τελετών σε κάθε ένα από τα 10 στάδια που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Πιστεύουμε πως από την αρχή πρέπει να προβούμε σε πράξεις σύμφωνες με τις δικές μας παραδόσεις», ανέφερε ο Mkiva.

Έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει επίσημη απάντηση στο αίτημά τους από την Οργανωτική Επιτροπή.