Θυμάστε την 6η Δεκεμβρίου του 2008;
Θυμάστε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο; Θυμάστε τον ειδικό "φρουρό" Ε. Κορκονέα;

Εντάξει! Εντάξει, μη διαμαρτύρεστε... Απλώς αναρωτήθηκα μήπως διαγράφηκαν από τη μνήμη σας τώρα που έσβησαν τα φώτα και κανείς δεν ασχολείται πλέον με όλα αυτά, μη με παρεξηγείτε!

Άκουσα φίλοι μου από άλλα πτηνά πως ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης -εκείνος που καθόταν άπραγος και χάζευε τα κατορθώματα του συναδέλφου του- θα δικαστούν στης 15 Δεκεμβρίου του 2009, και επειδή εσείς οι δίποδοι, που έχετε χέρια και όχι φτερούγες, δίνετε τόση σημασία στα πράγματά όση ακριβώς δίνει και η τιβί, είπα λίγακι να σας τσιμπήσω!

Επειδή πάνω στα δέντρα που φωλιάζω δεν έχουμε φρουρούς και άλλα τέτοια ανθρώπινα, έψαξα και έμαθα τι σημαίνει να είναι κανείς φρουρός...
φρουρός ο [frurós] Ο17 : 1. αυτός (κυρ. στρατιώτης ή αστυνομικός) στον οποίο έχει ανατεθεί η φύλαξη, η ασφάλεια κάποιου χώρου ή προσώπου
Καλά ρε δίποδοι φίλοι μου με δουλεύετε; Υποτίθεται πως πρέπει να σας προσέχουν και αυτοί σας σκοτώνουν; Έπειτα μου λέτε πως φταίμε εμείς οι φτερωτοί που δεν σας καταλαβαίνουμε!

Πφφ! Με συγχύσατε πάλι! Πάω στη φωλιά μου να ηρεμήσω γιατί με εσάς δεν την παλεύω με τίποτα!

Υ.Γ : Και μην τολμήσετε να πάτε πάλι να σπάσετε και να κάψετε. Μην παριστάνεστε άλλο τους επαναστάτες αν δεν έχετε θάρρος να αλλάξετε τον εαυτό σας.
Όσο για εκείνους που δικαιολογούν τη φωτιά, να θυμάστε πως το κάνουν για να μη νιώθουν ενοχές για τον κόσμο που μας παρέδωσαν!