Οι φίλοι μας τα ζώα…

Είναι αλήθεια;; Τα ζώα τα βλέπουμε σαν φίλους; Τα ζώα τα βλέπουμε σαν συγκάτοικους αυτού του πλανήτη;

«Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρωπίνου είδους, αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών» είπε ο Θεόφραστος, αρχαίος φιλόσοφος (διαδέχθηκε τον Αριστοτέλη στο Λύκειο).

Πόσοι αλήθεια από εμάς τα βλέπουμε έτσι;;

Μάλλον όχι όλοι.. αλλιώς πώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι σκοτώνουμε τα ζώα για ευχαρίστηση; Για ψυχαγωγία; Για να ντυθούμε…

Στην προϊστορία ο άνθρωπος σκότωνε τα ζώα για να επιβιώσει.. για να καλύψει το σώμα του και να προφυλαχτεί από το κρύο.. όμως τότε δεν υπήρχε τίποτα άλλο για να κάνει.. δεν ήξερε τίποτα άλλο να κάνει για να επιβιώσει από την πείνα και το κρύο..

Επανερχόμαστε στο σήμερα..

Σήμερα σκοτώνουμε τα ζώα μόνο για ευχαρίστηση, για να βάλουμε πάνω μας μια ωραία γούνα.. όχι για να ζεσταθούμε αλλά γιατί είμαστε φιλάρεσκοι και θέλουμε να αρέσουμε στους άλλους.. εις βάρος όμως των ζώων..

Εκατομμύρια των γουνοφόρων ζώων, συμπεριλαμβανομένων αλεπούδες, raccoons, minks, coyotes, bobcats, lynxes, opossums, Nutria, κάστορες, μοσχοπόντικες, βίδρες, και άλλα σκοτώνονται κάθε χρόνο για τη γούνα τους, με τρόπους φρικτούς όπως κολπική ηλεκτροπληξία και στην άγρια φύση με πνιγμό, ή ξυλοδαρμό ή παγιδεύοντας τα, χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι ή στη μουσούδα, πνίξιμο από κρεμάλα, ασφυξία με τοξικό αέριο, ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κλπ. Αυτές οι ανατριχιαστικές μέθοδοι «δικαιολογούνται» με το επιχείρημα ότι έτσι παραμένει άθικτη η γούνα.

Ζουν σε απίστευτα άσχημες συνθήκες, σε συρμάτινα κλουβιά εκτεθειμένα στην βροχή, στο κρύο και στην ζέστη. Η ακινησία μέσα στα κλουβιά προκαλεί στα ζώα ένα τόσο έντονο και συνεχόμενο στρες που τα οδηγεί στην τρέλα. Μετά από 7-8 μήνες αγωνίας, τα περιμένει ένα βασανιστικό τέλος.

Κι όλα αυτά για ένα παλτό.. Για την ματαιοδοξία μιας «γυναίκας»…

Λέμε ΟΧΙ στις γούνες..

--------------------------------------------------------------

Λέμε ΟΧΙ στις δολοφονίες αθώων ζώων..

--------------------------------------------------------------

Λέμε ΟΧΙ στους σχεδιαστές που χρησιμοποιούν γούνες στις επιδείξεις τους..

(Channel, Αnna Sui, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Givenchy, Gucci.. είναι κάποιοι από αυτούς)

--------------------------------------------------------------

Λέμε ΟΧΙ στο Υπουργείο Ανάπτυξης που δίνει 1,000,000 ευρώ για ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων

---------------------------------------------------------------

Λέμε ΟΧΙ στον κον Φίλιππο Πετσάλνικο και στο ΠΑΣΟΚ για την στάση τους απέναντι στα αθώα πλάσματα που θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους και των λίγων.

Δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι στο καθημερινό μαρτύριο χιλιάδων ζώων, γιατί σκοτώνεται για γούνα ένα ζώο το δευτερόλεπτο ανά τον κόσμο με πολύ επώδυνο τρόπο.


ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΙΜΙΤΣΗ