Δολοφονική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα
Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το αστυνομικό τμήμα της Αγ. Παρασκευής στην οδό Πεντέλης 10, στην Αθήνα, λίγα λεπτά πριν από τις δέκα το βράδυ της Τρίτης.

Πιο συγκεκριμένα, ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και φορούσαν κράνος, πέρασαν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο «γάζωσαν» με πυρά και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι δράστες ήταν τρεις με δύο μοτοσικλέτες και πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο που από τους κάλυκες ερευνάται εάν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί: μία γυναίκα και τρεις άντρες. Δύο από τους αστυνομικούς είναι τραυματισμένοι σοβαρά και έχουν δεχθεί σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά, ενώ οι άλλοι δύο ελαφρά. Επίσης, ένας πολίτης που περνούσε τυχαία από το σημείο, λιποθύμησε από το σοκ και διακομίσθηκε προληπτικά στον Ερυθρό Σταυρό. Από τους αστυνομικούς οι δύο μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και οι άλλοι δύο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε περιπολικά οχήματα και στο εξωτερικό χώρο του αστυνομικού τμήματος. Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται ήδη ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μαζί με ειδικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών. Παράλληλα, ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών κάνουν λόγο για οργανωμένη, τρομοκρατική επίθεση.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο πανομοιότυπες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, η μία από τον «Επαναστατικό Αγώνα» στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και η άλλη από τη «Σέχτα Επαναστατών» στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

www.kathimerini.gr