Ο νέος πρωθυπουργός χθες στις προγραμματικές του δηλώσεις έδειξε πως ξέρει καλά να τα λέει... Δεν είχαμε αντιρρήσεις με αυτά που είπε, όμως δεν αρκούν τα λόγια! Περιμένουμε να δούμε έργο, από λόγια είμαστε όλοι χορτασμένοι, έχει γεμίσει τόσο το στομάχι μας με λόγια και υποσχέσεις που σε λίγο θα κάνουμε εμετό!
Αν δούμε κάτι να αλλάζει δε θα διστάσουμε να πούμε μπράβο. Το πτηνό προβληματίζεται όμως γιατί ο Mr Jeffrey Papandreos μας είπε ότι ΘΑ κάνει, και τι θα ήθελε ίσως να κάνει, αλλά δε μας είπε τον τρόπο, δε μίλησε συγκεκριμένα αλλά με γενικότητες και υπεραπλουστεύοντας διάφορες έννοιες- βέβαια αυτή είναι η τακτική που ακολουθούν οι πολιτικοί διαχρονικά... Αν παρακολουθήσετε για λίγο την ομιλία του πρωθυπουργού θα τον δείτε να στοχεύει κυρίως στο συναίσθημα του ακροατή και λιγότερο στη λογική του. Θέλει να μας πείσει πως "είναι με το μέρος μας", αλλά έτσι εμάς δεν μας πείθει. Περισσότερο πειστικός θα ήταν αν θα μας έλεγε για παράδειγμα πως θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις, να μας πει ακριβώς ποια σημεία της νομοθεσίας είναι διατεθειμένος να αλλάξει σε τομείς που αφορούν όλους εμάς... Ο πρωθυπουργός μας λέει τι ΘΑ ήθελε να κάνει, αλλά αν δεν μας λέει το ΠΩΣ θα το κάνει και ο λόγος του μοιάζει με προεκλογικό λόγο, πως εμείς θα καταφέρουμε να πιστέψουμε πως όλα αυτά τελικά θα γίνουν πραγματικότητα;
Ωραίοι αυτοί οι στόχοι, δεν αντιλέγω... Και φυσικά αν ο Mr Jeffrey δεν μείνει στα ΘΑ και στους συναισθηματισμούς και κάνει όσα λέει, τότε στα αλήθεια θα του πούμε συγχαρητήρια. Προς το παρόν περιμένουμε, να περάσουν τουλάχιστον οι πρώτες 100 μέρες!
Αν δεν τα καταφέρει όμως θα μας βρει μπροστά του!