Τι απέγινε το πίτμπουλ με τα κομμένα αυτιά;


ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ pit bull από ανθρωπόμορφο τέρας!


Χθες μέλη του συλλόγου μας Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ , μετέβησαν στα Σφακιά νομού Χανίων, με εντολή της εισαγγελέως Χανίων για να πάρουμε προσωρινά το κακοποιημένο σκυλάκι, που το κόψιμο των αυτιών του με ψαλίδι συγκλόνισε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ,βάσει των διατάξεων του νόμου .
Με την συνοδεία αστυνομικών , όπως προβλέπεται, πήγαμε να παραλάβουμε το σκυλάκι.
Το σπίτι ερμητικά κλειστό. Ειδοποιημένοι από τον δικηγόρο τους, αψήφισαν την εντολή του εισαγγελέα και εξαφανίστηκαν.
Δεχτήκαμε φραστικές απειλές, από λιγοστούς περιοίκους η συγγενείς, δεν γνωρίζουμε ακριβώς, οτι θα κατέβουν οι Σφακιανοί στα Χανιά, ειπώθηκε οτι δεν υπάρχει σκυλί ( ενώ μητέρα και δικηγόρος σε τηλεφωνική μας επικοινωνία τις προηγούμενες ημέρες μας είπαν οτι το σκυλάκι υπάρχει ).
Αρα να υποθέσουμε οτι το σκυλάκι δεν υπάρχει πλέον στη ζωή ?
Το πιο συγκλονιστικό όμως απ ΄όλα ήταν η ομολογία κάποιου εκεί, οτι στο νομό Χανίων κόβονται κατά τον ίδιο τρόπο αυτιά 5000 ζώων.
Και φυσικά άλλο να το υποθέτεις και άλλο να το ομολογούν κυνικά.

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε οτι ο σύλλογός μας, αφουγκραζόμενος απόψεις μελών της κοινωνίας μας. οτι η περίπτωση του νεαρού που κακοποίησε το σκυλάκι, ήταν ιδιαίτερη, δηλώσαμε κάθε καλή διάθεση να συζητήσουμε μαζί του και με την μητέρα του-- γι αυτό και χθες ήλθε μαζί μας η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Χανίων κα Ηρώ Μετζιδάκη ) και εφ΄οσον όντως συνέτρεχε τέτοια περίπτωση, ακόμη και θα συζητούσαμε περίπτωση απόσυρση της μήνυσης..
Ομως βρεθήκαμε σε ενα κλίμα εχθρικό, λες και εμείς διαπράξαμε την κακοποίηση, η λες και εμείς την αποκαλύψαμε.
Είναι γνωστό ανα το πανελλήνιο, οτι το περιστατικό έγινε γνωστό απο την ιστοσελίδα του νεαρού και το λίγο το λιγώτερο η οικογένεια του δράστη θα έπρεπε να ζητήσει ενα συγγνώμη απο την κοινωνία όλη, την οποία κατά τέτοιο τρόπο προσέβαλλε.
Η δικαστική εξέλιξη, παρά τις καλές προθέσεις μας απέναντι στον νεαρό και η τακτική που ακολουθούν, μετά από αυτά συνεχίζεται, όπως και οι σύννομες προσπάθειές μας να πάρουμε το σκυλάκι.

Δεν μας τιμούν τέτοιες πράξεις ούτε δείχνουν "παλληκαριά".

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Μπομπολάκη Νατάσα

Παρακάτω... και άλλα "μεμονωμένα" περιστατικά!


1. Ο σκύλος"δολοφόνος" που δάγκωσε δύο" αθώους πολίτες", φιλικός και χαρούμενος στα χέρια μελών του συλλόγου Προστασία των Ζώων.Για να βγούν τα σωστά συμπεράσματα από όλους μας.Το πότε ενας σκύλος μπορεί να γίνει επιθετικός και γιατί. Όταν τον κακοποιούμε, πετροβολούμε, χτυπάμε κλπ.

2. Πυροβολημένο πριν 20 ημέρες στο κεφάλι από 9άρι πιστόλι..Του λείπει ενα μεγάλο μέρος του κρανίου του. Περιθάλπτεται από τη Προστασία των Ζώων.

3.Κρεμασμένο σκυλί στον Αλικιανό νομού Χανίων. Προς γνώση και συμμόρφωση αυτών που προστατεύουν τα ζώα. Και προς συμμόρφωση και των άλλων σκύλων. Βρέθηκε τυχαία από την κτηνίατρο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Χανίων και βρίσκεται εκεί κρεμασμένο για 5 και πάνω ημέρες.