Ο Τρυποκάρυδος είχε σήμερα την ευκαιρία να βρεθεί στο Καταφύγιο ζώων, λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη, και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί σας αυτή του την εμπειρία!

Ξεκινήσαμε το πρωί από το κέντρο μαζί με τη Βάσω Χατζημανώλη, που στα χαρτιά είναι η ταμίας, αλλά ουσιαστικά είναι η ψυχή του Καταφυγίου! Κάναμε μερικές σύντομες στάσεις για να αγοραστούν μερικά από τα απαραίτητα- και έτσι εγώ είχα την ευκαιρία να συναντήσω στη Σταυρούπολη ένα μαλτεζάκι και να απλώσω τις φτερούγες μου στο πεζοδρόμιο εμποδίζοντας το από τη βόλτα. Στο τέλος αναπτύξαμε μια τέτοια σχέση- που έλεγα στο μικρό σκυλί να μου δώσει φιλί και αυτό το έκανε λες και με ήξερε χρόνια! Τι χημεία και αυτή!

Κάναμε μερικές στάσεις για να αφήσουμε νερό και φαγητό σε ορισμένα ζώα που κάποιοι δίποδοι ανεγκέφαλοι παράτησαν στη μέση του πουθενά και στη συνέχεια, αφού είδα από μακριά την Κορώνεια και μερικούς πελαργούς στις φωλιές τους φτάσαμε στο Καταφύγιο και μετά ξεκίνησε η σημερινή αποστολή της Βάσως. Σήμερα έπρεπε να υιοθετηθεί προσωρινά από το καταφύγιο η Ζουζού ένα σκυλί που "τις έτρωγε" καθημερινά στην Κατερίνη από "καλούς" ανθρώπους, μέχρι να βρεθεί για αυτήν ένα κανονικό σπίτι. Δεύτερη αποστολή της να γίνουν εμβόλια στα κουτάβια και να πάρουν τα φάρμακα τους τα άρρωστα ζώα.

Εντυπωσιάστηκα από τη Ρουσλάνα
ένα υπέροχο σκυλί που το ερωτευτηκα και με αγάπησε. Ήταν απίστευτο- σηκώθηκε το σκυλί στα 2 πόδια και με πήρε αγκαλιά! Κανονικά σας λέω!
Αν δεν είχα ήδη δυο σκυλιά, ή αν είχα αυλή θα την έπαιρνα και θα έφευγα!Μετά έκανα κύκλους και γνώρισα πολλούς τετράποδους κύριους και κυρίες και τα χάδια φυσικά και δεν έλλειπαν!

Ακολούθησε η επιχείρηση εμβόλια! Η Βάσω φόρεσε γάντια, μπότες, και πλαστική ποδιά και που τα άλλαζε από θάλαμο σε θάλαμο, και πριν μπει απολύμαινε τα πόδια με χλωρίνη. Και σιγά σιγά εμβολιάστηκαν όλα τα μωρά και πήραν τα απαραίτητα φάρμακα όλα τα άρρωστα.Επίσης, ξέχασα να σας πω πως έβαλε microchip σε όσα δεν είχαν ως τώρα.

Ως εδώ τα ευχάριστα...
Από εδώ και κάτω τα όχι και τόσο ευχάριστα!


Γνωρίζετε πως η υπόθεση "Καταφύγιο" είναι μια πονεμένη ιστορία,με την έννοια πως εκατοντάδες ανεγκέφαλα δίποδα όντα παρατάνε εκεί όλα τα σκυλιά -κυρίως άρρωστα και κουτάβια, χωρίς να δίνουν ούτε ένα ευρώ για την από εκεί και πέρα φροντίδα και περίθαλψή τους;


Και δεν φτάνει αυτό! Όπως σας είπα, η Βάσω Χατζημανώλη είναι η ψυχή του καταφυγίου- ουσιαστικά αυτή είναι το καταφύγιο και δεν έχει βοήθεια από πουθενά! Κανόνικα δεν θα έπρεπε να το αναφέρω,
επειδή δεν ξέρω αν θα το ήθελε επειδή είναι ένας περήφανος και αξιοπρεπής άνθρωπος, αλλά πιστεύω πως η αλήθεια πρέπει να γράφεται και να ακούγεται, η Βάσω λοιπόν έχει πάρει δάνεια για το καταφύγιο στο όνομα της και κατά τη διάρκεια της διαδρομής της τηλεφώνησαν 2 φορές μπροστά στα μάτια μου τα κοράκια των εισπρακτικών...

Και όσο για την πλειονότητα
των ελλήνων που παριστάνουν τους φιλόζωους ενώ δεν είναι- φυσικά και της τηλεφωνούν μονάχα για της ζητήσουν κάποια εξυπηρέτηση- συνήθως με τους "όρους" των μη φιλόζωων, που δεν σκοπεύουν να νοιαστούν για το ζώο στη συνέχεια - και απλώς θέλουν να το ξεφορτωθούν.


Αυτά για αρχή! Θα επανέλθουμε στο θέμα σε επόμενες αναρτήσεις. Όσο για εσάς, το καλό που σας θέλω! ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΖΩΟ!
ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ;;;
ΠΡΙΝ
ΣΗΜΕΡΑΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΠΤΗΝΟ...