ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ "ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ"! ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Η ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Ή ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΟΧΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ;; ΕΙΣΑΙ Ο ΘΕΟΣ;

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΕΣ!


ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Στις 03.07.09 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Αλεξάκη, και των φιλοζωικών συλλόγων, παρέστησαν δε εκ μέρους των τελευταίων η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης κα Ελένη Ανδρουλάκη , η πρόεδρος της Ζωφόρου κα Μαρία Χουστουλάκη και η κα Αναστασία Μπομπολάκη εκ μέρους της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των 100 φιλοζωικών σωματείων της χώρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των ανωτέρω φιλοζωικών φορέων, με αφορμή το θέμα των ευθανασιών, αδέσποτων ζώων στο Ηράκλειο, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, μετά από καταγγελίες της Ζωόφιλης Δράσης ,επεκτάθηκε δε και σε άλλα θέματα.

Η συντονισμένη και δυναμική συνεργασία και δράση των ανωτέρω φιλοζωικών συλλόγων και της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής είχε σαν αποτέλεσμα την πραγματοποίηση της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν, εκτός των προαναφερομένων, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ηρακλείου, εκπρόσωποι περιαστικών δήμων και η κτηνίατρος του καταφυγίου του Δήμου Ηρακλείου.

Τα θέματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των συλλόγων ήταν

1. H αποπεράτωση του καταφυγίου που έπρεπε ήδη, σύμφωνα με το πλάνο, να είχε τελειώσει εδώ και χρόνια.

2. Τονίστηκε ότι αδιαπραγμάτευτα πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες που θέτει ο νόμος για να ευθανατωθεί ένα ζώο:Δηλαδή

α. σύγκληση επιτροπών ,

β. συνεννόηση των αρμοδίων, όχι τηλεφωνικά αλλά με συμμετοχή στην συνεδρίαση της σχετικής επιτροπής ώστε να ελέγχουν το κατοικίδιο,

γ. εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση των συλλόγων στην άποψη ,ότι με μια υπεύθυνη δήλωση κάποιου πολίτη - δεδομένης της νοοτροπίας και της αντίληψης που έχει μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης -, να θεωρείται, απρόκλητα επιθετικό ένα αδέσποτο και να ευθανατώνεται, και

δ. Ενημέρωση - ΕΓΚΑΙΡΑ πάντα - των φιλοζωικών σωματείων του νομού και όχι μόνο , για να βρίσκουν τρόπο σωτηρίας και υιοθεσίας του “επιθετικού”σκύλου, πριν βεβαίως συγκληθεί η δεύτερη επιτροπή.

Τονίστηκε εκ μέρους των συλλόγων , ότι ένα ζώο είναι ελάχιστες φορές απρόκλητα επιθετικό , και ότι αντίθετα, προκλητικά επιθετικοί προς τα ζώα είναι τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι , η δε ύπαρξη αδέσποτων ζώων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, οφείλεται αποκλειστικά στους ανθρώπους.

Επομένως είναι απαράδεκτο να τιμωρείται το θύμα και όχι ο θύτης.

Για το ειδικό θέμα των ζώων της πλατείας Κορνάρου , αν έχουν δηλ. ευθανατωθεί ή όχι, συμφωνήθηκε την ερχόμενη δευτέρα , η κ. Ανδρουλάκη και εκπρόσωπος του καταφυγίου να μεταβούν στον χώρο, όπου ο αντιδήμαρχος κ. Αλεξάκης ισχυρίζεται ότι μεταφέρθηκαν και ζουν τα συγκεκριμένα αδέσποτα της πλατείας Κορνάρου..

Στην περίπτωση που δεν βρεθούν , οι φιλοζωικοί θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες.

Οι φιλοζωικοί σύλλογοι είναι προσανατολισμένοι και αποφασισμένοι κανένα " επιθετικό ζώο " να μην ευθανατώνεται (πλην ελαχίστων και αντικειμενικών περιπτώσεων) αλλά να καταβάλλεται κάθε προσπάθεια σωτηρίας του.

3. Συμφωνήθηκε ΟΛΑ ΤΑ ζώα που υιοθετούνται από το καταφύγιο να φέρουν microtsip ηλεκτρονικής καταχώρησης του ιδιοκτήτη ,όπως αναφέρεται στο νόμο 3170/2003

4. Ο κ. Αλεξάκης πρότεινε τρόπους ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους , αλλά κυρίως των πολιτών που έχουν ζώα, ζήτησε δε την βοήθεια των σωματείων, τα οποία και αποδέχτηκαν.

Επίσης επιβεβαίωσε την διαδικασία ένερξης διαδημοτικής συνεργασίας των Δήμων Αλικαρνασσού ,Γαζίου και Αρχανών.

Ελπίζουμε τα λόγια της δημοτικής αρχής να μην μείνουν λόγια, όπως συνήθως συμβαίνει με τις υποσχέσεις των αρμοδίων αρχών ανά την Ελλάδα, αλλά να μεταφραστούν σε πράξεις.

Τέλος, έγινε ενημέρωση στους παρευρισκόμενους από τους εκπροσώπους των σωματείων, για τις τροπολογίες , που πρόκειται να κατατεθούν στο θερινό τμήμα της Βουλής, οι οποίες βελτιώνουν τον ισχύοντα νόμο.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποδέχτηκε μέρος των προτάσεων που του υπέβαλε η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των 100 φιλοζωικών σωματείων της χώρας, όπως ισχυρά πρόστιμα στους δήμους που δεν εφαρμόζουν τον νόμο για τα αδέσποτα, για τα οποία έχουν την αρμοδιότητα ( το πρόστιμο θα φθάνει έως τα 50.000 ευρώ και θα είναι άμεσα καταβαλλόμενο ), μεγάλη αύξηση των ποινών για τους ανθρώπους που δηλητηριάζουν, κακοποιούν, σκοτώνουν ζώα, υποχρέωση των ιδιωτών κτηνιάτρων να μην εξυπηρετούν τους πελάτες τους , αν δεν έχουν τοποθετήσει ηλεκτρονική ταυτότητα (microship) στα κατοικίδιά τους, απαγόρευση εισόδου στην χώρα μας σε τσίρκο με ζώα κλπ.


Για τη «Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου»

η Πρόεδρος

Ελένη Ανδρουλάκη

Για τη «Ζωφόρο»

η Πρόεδρος

Μαρία Χουστουλάκη
Για την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή,

Αναστασία Μπομπολάκη /blockquote>

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ “ΖΩΦΟΡΟΥ” ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


1.Αποπερατωση σε καθορισμενο χρονικο περιθωριο των κτιριακων εγκαταστασεων στην Φοινικια


2.Ορισμος Διοικητικου Υπευθυνου καταφυγιου για οργανωση,ελεγχο,καταγραφη αναγκων αναλωσιμων,στατιστικων,διαδικαστικων,φαρμακων κ.λ.π)


3.Εφαρμογη του Ν.3170/2003 σε σχεση με τις ευθανασιες και την τριμελη αβαθμια & ββαθμια επιτροπη.Εμπρακτη Εμπλοκη ,βασει του νομου ,εθελοντων του φιλοζωικου σωματειου στις απαφασεις.


4.Καταδειξη οργανωσης Οργανισμου Αδεσποτων Δημου Ηρακλειου με σημανση λουριων λαιμου στα ζωα που ‘’αφηνονται’’στο φυσικο τους περιβαλλον.


5.TV Spot Δημου με μυνηματα για την εγκαταλειψη,κακοποιηση ,ευθυνη-υποχρεωση ιδιοκτητών,κλπ

& εκτυπωση φυλλαδιων για ενημερωση πολιτων με τα ιδια θεματα(εχουν ηδη δοθει σε εντυπη και ηλεκτρονικη μορφη από εμας στον κ.Αλεξακη),προκειμενου να εσωκλειονται στους λογ/σμους της ΔΕΥΑΗ


6.Εκτυπωση ειδικων αυτοκολλητων για τους καδους σκουπιδιων με θεμα την εγκαταλειψη(εχουν ηδη δοθει από εμας στον κ.Αλεξακη σε Ηλεκτρονικη μορφη)


7.Συμμετοχη ολων των Δημων στο προγραμμα στειρωσεων και περιθαλψης αδεσποτων ζωων,βασει της νεας τροποποιησης του Νομου,η οποια καθιστα πλεον τους Δημους από απλα αρμοδιους σε υπευθυνους για το θεμα των αδεσποτων,επιβαλλοντας πλεον μεγαλα προστιμα.


8.Οργανωση σεμιναριων(Νομος 3170/2003),συνεντευξεων τυπου,εκδηλωσεων ενημερωσης με εμπλοκη επωνυμων και εξειδικευμενων με το θεμα προσωπων,προκειμενου να επιρρεαστουν οι πολιτες σε σχεση με την εγκαταλειψη και κακοποιηση ζωων.


9.Καταδειξη στους φορεις (συλλογο ξενοδοχων,συλλογο καταστ.υγειονομικου ενδιαφεροντος,κλπ)της αρνητικης εικονας του τοπου για τον τουρισμο επομενως και της οικονομιας,σαν συνεπεια της λανθασμενης μας προσεγγισης στο θεμα ζωα-περιβαλλον-πολιτισμος.(Μεσω διαδικτυου τελευταια κατεγραφησαν πολυαριθμες προτροπες μποικοταζ του τουρισμου στον τοπο μας)


10.Πιεση Δημων προς την Πολιτεια για τον καθορισμο φορεα ελεγχου και επιβολης προστιμων στους παραβατες του νομου 3170/2003


11.Καταδειξη της σοβαροτητος του θεματος (κακοποιηση,εγκαταλειψη,κυνομαχιες)από τον ιδιο τον αρμοδιο Αντιδημαρχο «το πρωτο βημα για την φιλανθρωπια είναι η ζωοφιλια»


ΖΩΦΟΡΟΣ περιβαλλον-ζωοφιλια-πολιτισμος

Zophoros.ning.com

/blockquote>

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΕΣ!
ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΖΩΕΣ!