Αντιδράσεις και στις Σέρρες, από τον Φιλοζωικό όμιλο και όχι μόνο, για την παρουσία τσίρκου με άγρια ζώα. Μαθητές δημοτικών σχολείων του νομού ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας από τους Σερραίους να μποϊκοτάρουν το συγκεκριμένο τσίρκο.

Ο δήμος Σερρών αρνήθηκε να εκμισθώσει τον χώρο πίσω από το Εθνικό Στάδιο στο συγκεκριμένο τσίρκο, αφού από το 2007, υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η παραμονή τσίρκου με άγρια ζώα, εντός των ορίων του.

Έτσι οι υπεύθυνοι, στράφηκαν στον γειτονικό δήμο Λευκώνα, όπου και τους εκμίσθωσε τον αναγκαίο χώρο κοντά στο ΚΕΤΕΚ – ΟΑΕΔ, έναντι 3.000 ευρώ, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Θεόδωρος Γεωργιάδης.

H κυνική δήλωση του δημάρχου Λευκώνα, προκάλεσε την αντίδραση του Φιλοζωϊκού Ομίλου Σερρών, που εμφανίζεται έτοιμος να καταθέσει στον δήμο Λευκώνα το ποσό των 3.125 ευρώ που έχει στο ταμείο του, προκειμένου να μη δώσει άδεια εγκατάστασης στο τσίρκο. Οι αντιδράσεις φιλόζωων είναι έντονες, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως στην πόλη του Κλικίς, άνθρωποι του συγκεκριμένου τσίρκο μάζευαν … αδέσποτα σκυλιά ως τροφή για τα άγρια ζώα. Το γεγονός αυτό, διαψεύστηκε από τους υπεύθυνους, αλλά οι εντυπώσεις παρέμειναν.

Βίκυ Πρωτοπαπά.