Ο Τίκι-Όλι βρέθηκε στην Καλλιθέα τις τελευταίες ημέρες του 2008. Όταν οι υπεύθυνοι της δημοτικής υπηρεσίας, η οποία ασχολείται με τα αδέσποτα ζώα της περιοχής πήγαν να τον μαζέψουν, δε μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Ο Τίκι-Όλι ήταν ένα κουβαράκι μέχρι 3 κιλά, με ένα κιλό μαλλί σαν τζίβα γεμάτο ψύλλους. Στο λαιμό του υπήρχε ένα σχοινί χωμένο βαθιά στο δέρμα, το οποίο είχε κολλήσει πάνω στο κρέας με αποτέλεσμα ο μικρούλης να βρωμάει σαπίλα. Δε μπορούσε να σταθεί στα πίσω πόδια (αποτέλεσμα ερλίχιας), τα μάτια του ήταν θολά και ήταν πολύ αδύνατος και εξαντλημένος.

Ο σκυλάκος βρήκε προσωρινό κατάλυμα στον πίσω κήπο μιας πολυκατοικίας μέχρι να αποφασιστεί η … τύχη του αλλά επειδή ήταν ανεπιθύμητος, ίσως λόγω εμφάνισης, μεταφέρθηκε σε ξενώνα ζώων. Εκεί σιγά σιγά κουρεύτηκε γουλί για να αποκαλύψει ένα κορμάκι γεμάτο πληγές, έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ξεκίνησε θεραπεία για ερλίχια και καλαζάρ, έφαγε και ξεκουράστηκε σαν … σκύλος, πήρε τις βιταμίνες του, ξαναβρήκε το κέφι του και την καλή του διάθεση και γενικά βρήκε την αγάπη, τη φροντίδα και την προστασία που του έλειπε. Αλλά επειδή όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν, έτσι τέλειωσε και το «συμβόλαιο παραμονής» του μικρούλη. Τα έξοδα του Δήμου κάλυψαν εξετάσεις, παραμονή στον ξενώνα και περίθαλψη μέχρι να σταθεί ο πιτσιρίκος στα πόδια του. Από τη στιγμή που οι τελευταίες εξετάσεις του έδειξαν μια πάρα πολύ καλή κλινική εικόνα, το γεγονός ότι έχει καλαζάρ και πρέπει να παίρνει καθημερινά το χάπι του, δε φαίνεται να απασχολεί το δημοτικό πρόγραμμα περίθαλψης. Μ’ αυτήν τη λογική, ο Τίκι-Όλι πρέπει να επιστρέψει στο δρόμο.Γι’ αυτό ψάχνουμε για σπίτι να τον φιλοξενήσει προσωρινά μέχρι να βρεθεί μια λύση ή να τον κρατήσει για πάντα. Ο Τίκι-Όλι είναι λευκό κανισάκι μέχρι 5 ετών, με άριστες εξετάσεις αίματος, νεφρών και συκωτιού και αρνητική εξέταση ερλίχιας. Έχει κάνει θεραπεία για καλαζάρ με Milteforan και παίρνει πια ½ χαπάκι Ζιλαπούρ την ημέρα.

Είναι πολύ κοινωνικός και άνετος στη συμπεριφορά του απέναντι σε άλλα σκυλιά και γάτες. Η ιδιοκτήτρια του ξενώνα όπου φιλοξενείται, η οποία είναι εκπαιδεύτρια σκύλων, μπορεί να δώσει πληροφορίες και συμβουλές για τον μικρούλη σε όποιον ενδιαφέρεται. Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε, το τηλ είναι 6977 200865 (Σοφία) - 6976510568 (Αννα).