Σε συνέχεια του χθεσινής αναφοράς του Τρυποκάρυδου στο ξανθό πτηνό ονόματι Πετρούλα, σήμερα θα κάνουμε μια σύντομη βόλτα στον κόσμο, που δεν είναι ένας ροζ χαζοχαρούμενος κόσμος όπως μας παρουσιάζεται από το χαζοκούτι, αλλά ο κόσμος είναι μάλλον θλιμμένος και μαύρος!

Τη στιγμή λοιπόν που η "φίλτατη" Πετρούλα πληρώνεται αδρά απλώς και μόνο για να λικνίζεται στον τηλεοπτικό φακό και να λέει μπούρδες ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟ 1933 ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ...

Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις...


♦ Στην Αμερική η 53χρονη άνεργη νοσοκόμα Γουάντα Νταν, αφού χάρισε στο γείτονά της δύο φυτά και μερικά φτηνά ρούχα, τα μόνα πράγματά που της απέμειναν, αυτοκτόνησε μια ημέρα πριν υποχρεωθεί σε έξωση.
♦Ο 45χρονος Αμερικανοϊνδος Καρθίκ Ραζαράμ, αφού έχασε τη δουλειά του, σκότωσε όλη του την οικογένεια, τη σύζυγο, τα τρία παιδιά και τα πεθερικά του πριν βάλει τέρμα και στη δική του ζωή.
♦62χρονος επιχειρηματίας στο Χονγκ Κονγκ αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 8ο όροφο ενός κτιρίου, την ημέρα που σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο η μεγαλύτερη ρευστοποίηση της τελευταίας 10ετίας

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΜΕ

Η ισπανική εφημερίδα ABC μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων στο μισό, και στην Ιταλία για την σωτηρία της ιστορικής εφημερίδας Unita προβλέπονται μειώσεις μισθών μέχρι 40%, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, κλείσιμο όλων των περιφερειακών γραφείων, μείωση του αριθμού των σελίδων και μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Όσο για της αγγλόφωνες εφημερίδες η «San Francisco Chronicle», η μεγαλύτερη εφημερίδα του Σαν Φρανσίσκο και 12η μεγαλύτερη των ΗΠΑ κατέγραψε ζημίες ύψους 50 εκατ. δολαρίων το 2008 και η ιδιοκτήτρια εταιρεία Hearst Corp ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε περικοπές προσωπικού και μελετά το ενδεχόμενο της πώλησής της ή και του «λουκέτου».
Σε απολύσεις 14 συντακτών έχει προχωρήσει και η οικονομική αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», ταυτόχρονα σε περικοπές προσωπικού που ανέρχονται στο 10% επί του συνόλου των εργαζομένων του προέβη και ο όμιλος News International, στον οποίο ανήκουν οι εφημερίδες «Times», «Sunday Times», «The Sun» και «News of the World».

Ο ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ...

Και μετά μου δείχνετε την Πετρούλα... ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ!